Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Cognitieve Neurobiologie

Leerstoelhouder: Prof. dr. S. Bohté
Hoofdwerkgever: CWI
Benoemingsperiode: 01-05-2018 tot 01-05-2023
   
Curatorium Benoemd namens
Dr. R. Rouw CvB
Prof. dr. M.P. Smidt Faculteit FNWI
Prof. dr. C.M.A. Pennartz Stichting B+
Prof. dr. J.C.M. Baeten Adviserend lid
Contactpersoon Helmut Kessels

Over de leerstoel

Het onderzoek van Sander Bohté bevindt zich op het grensvlak van artificiële intelligentie en neurobiologie. Bohté doet onderzoek naar diepe neurale netwerken en machine learning. Hij ontwikkelt computationele modellen om de onderliggende mechanismen van informatieprocessen in biologische neurale netwerken beter te kunnen begrijpen.

Als hoogleraar gaat Bohté zich richten op het samenbrengen van expertise op het gebied van goed begrepen hersenmodellen met dat van lerende neurale systemen binnen de beperkingen en mogelijkheden van biologische systemen.

Een voorbeeld hiervan zijn modellen die in staat zijn om te leren hoe sensorische informatie geïntegreerd en getransformeerd moeten worden tot effectieve acties; een ander voorbeeld zijn neurale netwerkmodellen die energiezuinig zijn door efficiënt te communiceren, zoals neuronen dat in het brein doen.

Daarnaast wil Bohté het onderwijs op het raakvlak tussen machine learning en neuroscience versterken en uitbreiden, om studenten wiskunde- en informaticavaardigheden te leren combineren met biologisch plausibele hersenmodellen.