Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Leerstoelhouder: Prof. dr. Vivi Rottschäfer
Hoofdwerkgever: LU
Benoemingsperiode: 01-05-2021 tot 01-05-2026
   
Curatorium Benoemd namens
Prof. dr. M. Mandjes CvB
Prof. dr. R.P. Stevenson Faculteit FNWI
Prof. dr. M. Laurent (CWI) Stichting B+
Prof. dr. E.M. Opdam Adviserend lid
Contactpersoon: Ton de Kok

Over de leerstoel

Het vakgebied van de Industriële Wiskunde, waarvoor deze leerstoel is bedoeld, betreft alle wiskunde die wordt toegepast in industrie, bedrijfsleven en andere niet-academische organisaties. Een belangrijk onderdeel hiervan is de studie van Dynamische Systemen, die vaak tijdsafhankelijke systemen vertegenwoordigen, zoals biologische modellen, chemische reacties, klimaat- en weersvoorspelling modellen, astronomische systemen, en de dynamica van vloeistoffen en elektromagnetische velden.

De leerstoel wordt gepositioneerd binnen het veld van analyse, met speciale aandacht voor dynamische systemen en numerieke analyse. De nieuwe leerstoel vult de vraag naar meer toegepast onderzoek in de theorie van Dynamische Systemen aan.

De taken als bijzonder hoogleraar omvatten onderzoek, begeleiding van AIO’s en Postdoc's, onderwijs en begeleiding van studenten. Er wordt ook verwacht dat de leerstoel een brugfunctie kan vervullen tussen kansrekening en statistiek binnen het KdVI, en onderzoekscontacten met het bedrijfsleven zal ontwikkelen en onderhouden.

Prof. dr. V. (Vivi) Rottschäfer

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Korteweg-de Vries Instituut