Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Ultrafast Dynamics of Condensed Matter Systems

De bijzondere leerstoel Ultrafast Dynamics of Condensed Matter Systems sluit aan bij onderzoeksgroepen van het Institute of Physics (IoP) en het van ’t Hoff Institute for Molecular Sciences (HIMS). Deze samenwerkingsverbanden zorgen voor grensverleggend onderzoek op het gebied van vloeistofoppervlakken en waterdynamica.

Leerstoelhouder: Vacant
Hoofdwerkgever:  
Benoemingsperiode:  
   
Curatorium Benoemd namens
Prof. dr. S. Woutersen CvB
Dr. K. Newell Faculteit FNWI
Prof. dr. J.T.M. Walraven Stichting B+
Prof. dr. A. Polman AMOLF
Contactpersoon Paul de Jong

Structuur op nanometer lengteschaal

Het onderzoek binnen de leerstoel richt zich onder meer op de vraag of de structuur van gevuld rubber op nanometer lengteschaal gerelateerd kan worden aan de macroscopische mechanische eigenschappen van het composiet. Dit onderzoek is ingebed in een FOM Industrial Partnership Programme met de industriële partners Michelin en SKF en de leerstoelhouder draagt hieraan bij met spectroscopische en structurele karakterisering van samples van de industriële partners.

Daarnaast wordt er vanuit de leerstoel samengewerkt met andere onderzoekers binnen de FNWI-instituten IoP, HIMS en SILS op het gebied van de gedragingen van surfactants aan oppervlakken en metingen van proton-mobiliteit in waterige oplossingen.